Nieuws

Nieuwe beginnersgroep, start 19 april 2023

Voor een uitstekende basis

Als je met yoga wilt beginnen, dan kun je best eerst een goede beginnersreeks volgen. Zo raak je stap voor stap vertouwd met de houdingen en de ademhalingsoefeningen. We nemen de tijd om variaties te leren die voor jouw lichaam geschikt zijn. Want elk lichaam is anders en niet iedere houding is voor iedereen geschikt. Dus als je wilt ontdekken wat yoga écht is, dan is deze beginnerscursus iets voor jou! We starten woensdag 19 april 2023. Lees er hier alles over en schrijf je meteen in.

Mailproblemen 7 en 8 januari 2023

Door serverproblemen kon ik geen mails ontvangen op 7 en 8 januari 2023. Daardoor kan het zijn dat u geen reactie ontving als u mij in die periode gemaild hebt. Gelieve opnieuw contact op te nemen, dan ontvangt u snel een antwoord.

Start 2 Yoga

Start woensdag 18 januari of donderdag 19 januari 2023

Een goede start van 2023? Start 2 yoga!

Ontdek je innerlijke rust, bouw kracht en flexibiliteit op. Een goede yogabasis leer je stap voor stap aan tijdens deze initiatiereeks, afgestemd op jouw lichaam, op een didactisch verantwoorde én authentieke manier. Je kunt kiezen tussen een ochtend- en een avondgroep. Zie hier voor meer informatie over deze yogalessen voor absolute beginners.

Wat zeggen leerlingen na deze beginnerscursus?

‘De beginnerslessen volgen, leek heel ver buiten mijn comfortzone, maar ik ben erg gelukkig de stap gezet te hebben. Je bent een erg goede lesgever waardoor ik al veel opstak.’

‘Deze cursus voor absolute beginners was exact wat hij beloofde te zijn: een interessante introductie over wat yoga is en een overzicht van de belangrijkste houdingen en ademhalingsoefeningen, geduldig uitgelegd en voorgedaan. Een absolute aanrader.’

Yoga studie groep

Maandelijks vanaf januari 2023

Na de online versies van de YSG die Miriam tijdens de lockdown organiseerde, zorgen Belinda Wijckmans, kundalini yogadocent en Miriam van Gilse, hatha yogadocent nu samen voor de live edities op 20 januari, 17 februari, 17 maart, 21 april, 12 mei en 16 juni 2023.  De ideale manier om samen je yoga kennis en ervaring te verdiepen en te delen met anderen. De thema’s worden gaandeweg bekend gemaakt op de workshop pagina. Het thema van januari is de oorsprong van yoga en de relevantie ervan in de 21ste eeuw. Join us!

Nieuwe meditatiereeks!

14, 21, 28 sept en 5 oktober 2022

Vier lessen waarin je de tijd neemt om even stil te staan en te ervaren, te kijken. Verschillende meditatiemethodes komen aan bod. Aangepast aan jouw ervaring. Lees hier meer en schrijf dan meteen in want we starten 14 september 2022!

Start yogaseizoen!

Het is september en het nieuwe seizoen gaat van start! De meeste lessen starten in de week van 5 september 2022. Enkel de maandaglessen van 10 en 14 uur starten pas op 12 september. Graag tot op de mat!

Coole tip voor warme dagen

Verkoelende ademhaling

Heb je wat verkoeling nodig tijdens hete zomerdagen? Pas dan de sitali of verkoelende ademhaling toe.

Ga zitten in een comfortabele houding met een rechte rug en gesloten ogen. Steek je tong zo ver uit als je zonder moeite kunt en krul je tong in de lengterichting naar boven. Adem langzaam en ontspannen helemaal in via de gleuf in je tong. Het is alsof je de lucht opzuigt door een rietje. Breng je tong weer in je mond, sluit je mond en adem uit via je neus. Dit is één ronde. Bouw rustig op tot 10 à 15 rondes. Bij extreem heet weer en na wat oefening, kun je tot 60 rondes gaan.

Kun je geen ‘gleuf’ maken van je tong? Geen nood, dan doe je de sitkari pranayma: zet je tanden zacht op elkaar en adem via je mond tussen de tanden door in. Adem uit via je neus.

Augustus = vakantiemaand

vanaf 7 augustus 2022

Tijdens deze periode zijn er geen yogalessen. Tijd om zelf even te herbronnen zodat ik je vanaf 5 september weer vol inspiratie kan begeleiden op je yogapad!

Van 14 tot en met 23 augustus ben ik offline. Ik ben dan niet telefonisch of per mail bereikbaar. Je kunt je wel alvast inschrijven voor de lessen van je keuze of voor het yogaweekend (vul hiervoor het inschrijvingsformulier in én maak het inschrijvingsgeld over op rekening BE95 7350 3166 7858) . Na ontvangst van de betaling is je plaats gereserveerd. De bevestiging ontvang je vanaf 24 augustus.