Aanbod

Yoga kent een rijke en lange geschiedenis. Het woord yoga is afgeleid van het Sanskriet woord yug, dat verenigen of samenbrengen betekent. In India geldt yoga als een van de zes orthodoxe filosofische systemen. Tegenwoordig zijn er heel veel ‘yogastijlen’ maar zowat alle yogastijlen die in het Westen beoefend worden, baseren zich op de asana’s (yogahoudingen) van de hatha yoga.

De basis van de yogalessen bij Mangala is hatha yoga. De lessen worden op een meditatieve manier gegeven, met de nodige variaties, zodat ze voor iedereen haalbaar zijn.

Dankzij duidelijke instructies begrijp je de essentie van een houding, leer je je aandacht te focussen en je adem te verdiepen. Je wordt je bewuster van je eigen lichaam, je adem, je zintuigen, je gedachten. Hierdoor ga je je meer thuis voelen, niet alleen in je lichaam maar ook in je hoofd. De lessen focussen op relevante thema’s die tijdens het trimester verder uitgediept kunnen worden.

Of je nu een absolute beginner bent, of al heel wat yogaervaring hebt, bij Mangala vind je lessen op jouw maat.

N

Je kunt altijd kiezen tussen een groepsles of individuele lessen.

N

Naast wekelijkse lessen zijn er kortere reeksen of workshops én een speciaal aanbod voor vrouwen met hormonale problemen.

N

Voor bedrijven en scholen heeft Mangala een speciaal aanbod.