Reacties

Yogalessen

“Het is nog geen eindejaar, maar toch al een terugblik op de jaren en een welgemeende dankjewel! Ik hoop dat je beseft dat je echt een superlerares bent, met zoveel aandacht voor je ‘discipelen’, met je absoluut juiste maat van enthousiasme, nooit erover en altijd heel oprecht. Ik vind jouw lessen altijd heel verdiepend en heel inspirerend. Dank je wel, Miriam! Ik ben heel blij dat ik je heb leren kennen en dankzij jou zo in yoga ben gaan geloven en er mijn ding in heb gevonden”

Els Borghys

 

“Miriam, ik ben blij dat ik je, dankzij de zomer-yogalessen, ontmoet heb. Na enkele maanden op zoek naar een yogadocent met de nodige kennis en ervaring wist ik meteen dat het dit was wat ik zocht. 

Ik sukkel sinds geruime tijd met rugklachten door facetartrose. Het werd zo moeilijk dat ik infiltraties overwoog. Maar al na de eerste yogales stelde ik vast dat de pijn verzachtte. Ik doe de oefeningenreeks die jij ons aanleerde regelmatig thuis. Nu zijn we drie weken verder en ik hoef geen warm kersenpitkussen meer om de pijn te verzachten als ik ‘s morgens opsta. De rugpijn is veel minder en soms helemaal weg. 

Bedankt voor je deskundige uitleg bij elke oefening. Je bent een fijne yogadocente. “

Chris V.


With Miriam I’ve learnt and enjoyed a lot. Thanks to her I’m more motivated than ever to keep practicing Yoga. Her classes are dynamic and peaceful at the same time. You can feel in a safe place without being judged. I could feel relaxed and also aware of what I was feeling in every posture. She’s always been very friendly and helpful. She’s one of the best teachers I’ve ever had and that’s why I recommend her a 100%.”

Anna Barredo


“Elke week kijk ik uit naar mijn yogales bij jou. Je zorgt voor een fijne ingetogen sfeer. Je lessen zijn niet zomaar een opeenvolging van willekeurige oefeningen. De asana’s zijn steeds mooi gekaderd binnen een welbepaald thema. Je didactiek is uitstekend en je uitleg en stapsgewijze opbouw dragen ertoe bij dat we begrijpen waar we mee bezig zijn. Je uitstekende vakkennis komt duidelijk niet ‘uit een boek’ maar is echt doorleefd en authentiek. Naast je aandacht voor het groepsgebeuren is elke deelnemer voor jou uniek. Je houdt rekening met ieders gaven en beperkingen en staat altijd klaar om individueel bij te sturen”

Annemie

 

“Beste Miriam, Al vaak bedacht dat jij toch één van de meest gedegen en consequente yoga docentes bent die ik ken, zonder behoefte tot “bekeren” maar wel met een indrukwekkende, doorleefde, authentieke ervaring – de enige basis van weten. Je maakt een krachtige indruk, dat roept veel bewondering bij me op. Iedere keer is het een verademing, én een aangename verrassing.”

Luc V.

 

Yoga@work

“Je zou denken dat het er bij een bedrijf als Weleda (waar alles draait om ‘balans’) erg rustig en evenwichtig aan toe gaat op de werkvloer. Niets is echter minder waar… Ook wij hebben dagelijks te kampen met stress, deadlines en drukte.

Om ons te helpen om die balans toch zoveel mogelijk terug te vinden, nodigden we Miriam van Gilse uit voor een reeks Office Yoga-lessen. Tijdens deze sessies werkten we vooral rond ademhalings- en ontspanningstechnieken en asana’s die de typische dagelijkse ‘bureau-zit-houding’ compenseren. Op haar eigen warme, ongedwongen en rustige manier leerde Miriam ons hoe we ons bewust kunnen worden van de typische spanningen in ons lichaam en hoe we tot rust kunnen komen, zowel lichamelijk als geestelijk. En vooral: dat we elk onze eigen grenzen hebben en dat dat helemaal prima is. En dat het bij yoga niet gaat om de ‘ultieme houding’, maar om ieders eigen versie ervan. Want elk lichaam is nu eenmaal anders. Kortom: we hebben van elke sessie genoten en waren telkens verbaasd dat een uur zo snel om kon zijn.

Miriam, hartelijk dank voor de fijne lessen. Een ervaring om te koesteren!”

Marthe Van Campenhout Weleda, Content Marketeer

Workshops

“Hartelijk dank voor de bijzondere ervaring van de meditatieworkshop en de mooie attentie! Ik vond het razend interessant om te kunnen genieten van je kennis van de achtergrond van de verschillende technieken. Ik weet niet of ik een groot mediteertalent zal worden, maar ik draag in elk geval bijzondere lessen mee uit elk van de tradities die je ons hebt laten ontdekken. Het geeft me een boost om verder te werken in de goede richting!”

Anne D.R. – Heverlee

“De technieken van yoga nidra waren mij aanvankelijk volledig onbekend. Sinds ik bij Mangala deelnam aan de workshop, verwierf ik niet alleen inzicht in de werking van deze technieken maar ook het basisvertrouwen dat yoga nidra echt kan helpen, bijvoorbeeld om tot rust te komen of om de slaap opnieuw te vatten. Yoga nidra blijkt een prima methode om stress los te laten, als ze deskundig en didactisch wordt aangeleerd, op zorgzame en opbouwende wijze, zoals bij Mangala.”

Eddy Strauven

Hormoonyoga

“Ik bedank je voor de uitzonderlijk goede hormoonyogalessen. Jij bent de beste yoga lesgeefster die ik ooit heb gehad!”

Magda L. 

“Na jarenlange schildklierproblemen en hierdoor verminderde vruchtbaarheid, vond ik de Hormoonyoga lessen van Miriam een herademing. Mijn energie-peil steeg enorm, ik sliep steeds beter en al na twee maanden oefenen kreeg ik mijn regels terug (die 2 jaar weggebleven waren!!). Miriam legt de oefeningen helder uit, steeds met een glimlach en in een sfeervol en professioneel uitgerust kader. Ze staat ook altijd klaar voor vragen en raadgevingen. Een aanrader voor elke vrouw die haar lichaam weer in balans wil brengen.

Anne, Kortenberg

 

“Miriam, toch even zeggen dat ik heel tevreden ben dat ik de lessenreeks ‘hormoonyoga’ volgde bij jou. Ik maakte eerder al eens kennis met deze reeks in een workshop van één dag. Tijdens jouw sessies heb ik me de bewegingen nog meer eigen gemaakt, je bent didactisch zeer sterk en door je individuele begeleiding denk ik de verschillende houdingen nu goed onder de knie te hebben.

De oefeningen geven me energie en ik durf zeggen dat ik minder last heb van opvliegers.

Jouw mooi uitgegeven boekje met een overzicht van al de bewegingen ligt voortaan te pronken op mijn salontafeltje en lonkt elke dag naar mij om gebruikt te worden. ‘t Zal nu een kwestie zijn van volhouden!”

Linde

Privéles yoga

“Ik doe al jaren yoga. Twee jaar geleden kreeg ik een zware hersenbloeding. Na zes maanden revalidatie mocht ik naar huis. En toen?

Ik besloot Miriam te bellen, legde mijn “geval” uit en vroeg of ze mij privéles kon geven omdat ik praktisch niets kon.

Met heel veel geduld, vriendelijkheid en bekwaamheid bracht Miriam mij na enkele maanden zo ver dat ik weer in staat was groepslessen te volgen, waar ik nu ook alleen naar toe kan.

Mijn lichaam is nog wat gehavend maar ik ben zelfstandig, heel dankbaar en meer dan ooit bewust van de helende kracht van yoga.

Dank je Miriam!”

Lieve

“Met de nodige argwaan begon ik aan een privé-lessenreeks Yoga bij Miriam om rug- en ademhalingsmoeilijkheden aan te pakken. Op een zachtaardige en zeer professionele manier nam Miriam me mee in de wondere wereld van Yoga, helemaal aangepast aan mijn vragen en klachten. Ondertussen kan ik weer ademen en heb ik mijn stressklachten onder controle. Ik ben helemaal verkocht!”

Céline Vroman, drukbezette zaakvoerder van Yelski.com