Hormoonyoga voor vrouwen

Hormoonyogatherapie is een techniek die ontwikkeld werd door Dinah Rodrigues. In 2014 volgde Miriam van Gilse met succes de opleiding tot hormoonyogadocent bij Dinah. De resultaten blijken verbluffend te zijn. Miriam deelt deze kennis daarom graag met andere vrouwen.

Hormoonyoga bestaat uit een vaste serie dynamische yogahoudingen, ademhalingstechnieken, energieoefeningen en visualisaties die gericht is op de eierstokken, schildklier en hypofyse. Het geheel zorgt voor een betere hormonale balans.

De reeks werd ontwikkeld voor vrouwen met overgangsklachten, maar helpt ook bij andere problemen. Ook vrouwen die moeilijk zwanger worden, vrouwen met een onregelmatige of pijnlijke cyclus, met pcos, pms of andere klachten gelinkt aan de cyclus kunnen baat hebben bij deze serie.

De serie is niet geschikt voor zwangere vrouwen, vrouwen die een hormoongerelateerde vorm van kanker (gehad) hebben, vrouwen met zware endometriose.

Tijdens de lessenreeks leer je de serie stap voor stap aan volgens een logisch opbouw. Hierdoor is de reeks ook haalbaar voor deelnemers zonder yoga ervaring . Dankzij de persoonlijke benadering krijg je indien nodig ook variaties aangereikt die bij jou passen. Het zeer duidelijke instructieboekje (een eigen uitgave van Mangala) dat in de prijs inbegrepen is, helpt je om ook thuis goed te oefenen. Eens je de serie kent, duurt deze ongeveer 30 minuten.

Als je regelmatig oefent, ervaar je al snel de positieve en soms verbluffende resultaten.

Er zijn ook regelmatig ‘terugkomlessen’. In deze lessen oefen je de hele reeks opnieuw in groep. Er is tijd voor individuele correcties en voor vragen. Iedereen die de volledige reeks ergens heeft geleerd, is welkom – wel graag van te voren inschrijven.

Ook voor de lessenreeks schrijf je best op tijd in. Bij een eerste inschrijving via het inschrijvingsformulier; volg je al les bij Mangala, dan via mail. 

Je kunt de reeks ook aanleren tijdens privélessen.

Hormoonyogareeks groepslessen 

Start zaterdag 5 oktober 2024 – De Wintertuin, Leuven

 13:15 – 15:15 uur

Lesdata 5, 12, 19, 26 oktober 2024.

Prijs €179

Terugkomles

Donderdag 20 juni 2024, Kessel-Lo (Boven-Lo) – 19:15 – 20:30 uur, €16. Van te voren inschrijven.