Vrijdag 21 april 2023, 19:30-21:00 uur

Thema: ‘SHIATSU en YOGA’.

Voor deze YSG nodigen we Marleen Crombez uit als spreker. Marleen is shiatsu-therapeut in opleiding bij Iyashi (gestart in 2019). Als Shinrin-Yoku gids neemt zij mensen mee op pad in de natuur om hen de verbinding met zichzelf en de natuur te laten ervaren. Ze heeft net een opleiding natuurcoaching afgerond en beoefent ook enthousiast yoga.

Shiatsu is een Japanse massagetechniek. Shiatsu betekent letterlijk vingerafdruk – ‘shi’ staat voor vinger en ‘atsu’ voor druk. Maar het is uiteraard veel meer dan dat! Het is een drukpuntmassage die zorgt voor meer balans in je energiehuishouding. Eenvoudige druk- en rektechnieken kunnen voor een diepe ontspanning en betere doorstroming van de energie zorgen. Wil je meer weten over shiatsu, over de link met yoga, over hoe shiatsu jouw gezondheid kan bevorderen? Je hoort het allemaal van Marleen tijdens deze boeiende avond.

Naast theorie en gedachtenuitwisseling komen er ook praktische oefeningen aan bod. 

De YSG is een soort satsang. Dit Sanskriet woord kun je vrij vertalen als ‘in waarheid samen zijn’. Dit bewust samen zijn, met een positieve mindset kan een belangrijk aspect worden van jouw yogapad, van jouw bewustwordingsproces en zelfontplooiing. Dit is een gezamenlijk initiatief van Belinda Wijckmans, kundalini yogadocent en Miriam van Gilse, hatha yogadocent.

Deze sessies gaan door bij Kreakatau, Putstraat 6, Korbeek-Dijle – wil je carpoolen, geef dit dan door bij je inschrijving, we brengen je in contact met andere carpoolers. De bijdrage is €20 per sessie, wij voorzien thee en versnaperingen. Inschrijven per mail als je momenteel les volgt bij Mangala. Anders via het inschrijvingsformulier.

Door naar de YSG van mei.