Vrijdag 17 februari 2023, 19:30-21:00 uur

Thema: ‘DE YOGA SUTRA’S VAN PATANJALI’ .

De Yoga Sutra’s zijn zo’n 2000 jaar oud. Toch wordt dit werk nog steeds bestudeerd en gezien als een van de basisteksten van de yogafilosofie, met name van de Raja Yoga. In 196 sutra’s of aformismen schetst Patanjali de theorie en de praktijk van yoga. Tijdens deze YSG gaan we wat dieper in op dit standaardwerk, ontdek je wie Patanjali was, hoe dit werk is opgebouwd en wat jij hiervan misschien kunt toepassen in je dagelijkse leven. 

Naast theorie en gedachtenuitwisseling komen er ook praktische oefeningen aan bod. 

De YSG is een soort satsang. Dit Sanskriet woord kun je vrij vertalen als ‘in waarheid samen zijn’. Dit bewust samen zijn, met een positieve mindset kan een belangrijk aspect worden van jouw yogapad, van jouw bewustwordingsproces en zelfontplooiing. Dit is een gezamenlijk initiatief van Belinda Wijckmans, kundalini yogadocent en Miriam van Gilse, hatha yogadocent.

Deze sessies gaan door bij Kreakatau, Putstraat 6, Korbeek-Dijle – wil je carpoolen, geef dit dan door bij je inschrijving, we brengen je in contact met andere carpoolers. De bijdrage is €20 per sessie, wij voorzien thee en versnaperingen. Inschrijven per mail als je momenteel les volgt bij Mangala. Anders via het inschrijvingsformulier.

Door naar de YSG van maart.