Maandag 2 augustus tot en met donderdag 5 augustus 2021   

‘Rondom de levensboom’

Een unieke yoga midweek, dicht bij huis, maar toch waan je je in het buitenland. We logeren namelijk in het buitengewone domein De Heerlijkckyt van Elsmeren, een magische omgeving waar verstild logeren, lekker eten en zalig genieten van de natuur gegarandeerd zijn. Dit alles in combinatie met uitstekende yogalessen, gedoseerde meditaties en genieten van de natuur. Vier dagen genieten, verdiepen, tot rust komen. Een originele retraite van Mangala om nooit meer te vergeten.  Bij de groepsgrootte wordt rekening gehouden met de geldende afstandsregels, het aantal deelnemers zal dus beperkt zijn. Zowel De Heerlijckyt als Mangala passen de geldende coronamaatregelen toe. 

De inhoud: 

We werken rond het oeroude en nog altijd levendige beeld van de levensboom, metafoor voor kracht, stabiliteit, verbinding en vitaliteit. De gevarieerde yogalessen en afwisselende meditaties laten je ervaren wat verbinding met die metafoor kan betekenen. Je ontdekt en verdiept dit op je eigen tempo, vanuit een ‘mogen’ en ‘toelaten’.    

De lessen zijn voor iedere deelnemer met interesse toegankelijk én inspirerend, zowel voor wie pas met yoga begonnen is als voor ervaren yogi’s. Basis van de yogalessen zijn hatha yoga en critical alignement yoga. We wisselen actieve en rustige lessen af. Er is tijd voor pranayama of ademhalingsoefeningen, yoga nidra of diepe ontspanning, en voor verschillende, soms verrassende meditaties en andere technieken.  

Het programma: 

07:30-08:15    meditatie
08:30               lekker ontbijt
10:00-12:15     yoga
12:45                heerlijke lunch
13:45-16:30    vrije tijd om te rusten, te wandelen…
16:45-18:00    yoga
18:30                gezellig en gezond avondeten
19:30                avondactiviteit met verschillende, vrijblijvende mogelijkheden: kampvuur, meditatie, yoga                            nidra, lezing, gezellig samenzijn, avondwandeling… 

Aanpassingen aan het programma zijn mogelijk, afhankelijk van bijvoorbeeld de wensen van de deelnemers of het weer. 

De prijs: 

In een tweepersoonskamer: € 650 per persoon. In een eenpersoonskamer: € 720. Bij inschrijving betaal je een voorschat van €150. Het resterende bedrag betaal je voor 10 juni 2021.

Dit is inclusief:

  • overnachting in smaakvol ingerichte kamers met eigen sanitair en kwaliteitsvolle bedden
  • vol pension vanaf de lunch op maandag tot en met de lunch op donderdag. Heerlijke en gezonde vegetarische maaltijden. Heb je bijzondere dieetwensen? Geef ze op tijd door. 
  • doorlopend koffie, thee, water, koekjes, vers fruit en frisdranken overdag
  • huisgemaakte vieruurtjes
  • gedurende vier dagen het exclusieve gebruik van de Tuinzaal, een prachtige zaal van 90m2 met houten vloer, veel lichtinval en een weids uitzicht
  • toegang tot het natuurdomein van 23ha met eeuwenoude bomen, vijvers, verschillende ruime terrassen, een moestuin, bewegwijzerde wandelpaden…
  • toegang tot de vele historische ruimtes zoals de stijlvolle lounge bar, het monumentaal salon, de ‘fumoir’
  • alle yogalessen, alle meditaties en al de andere begeleide activiteiten o.l.v. Miriam van Gilse, ervaren yogadocente met meer dan 20 jaar eigen yoga beoefening en 10 jaar ervaring in yogales geven. In een vorige leven nog reisleidster geweest, dus ook ervaring in het begeleiden van groepen. 

Annuleren kan kosteloos tot en met 19 juni 2021. Bij annulering vanaf 20  juni tot en met 2 juli wordt 20%  aangerekend. Bij annulering vanaf 3 juli is het volledige bedrag verschuldigd, tenzij je zelf voor vervanging zorgt. Kan de week niet doorgaan vanwege een lockdown, dan krijg je het inschrijvingsgeld volledig terug. 

Inschrijven? Heb je al eerder les gevolgd bij Mangala, meld je dan aan via mail. Allereerste inschrijving? Gebruik dan het inschrijvingsformulier.